Ad
Ad
Ad
Átadások

Új tűzoltóautó Demecserben

Az Alsó-Bajorországi Tartalékos Katonák Szövetségének ajándékát, péntek délután ünnepélyes keretek között vehették át. A Magirus Deutz TLF 16/25 típusú tűzoltóautó Osterhofenből érkezett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe.

Az átadáson, a megyei igazgatóság igazgató-helyettese Dányi Béla tű. ezredes az önkéntes tűzoltó egyesületi munkáról is beszélt. Elmondta: országosan már kilenc olyan tűzoltással foglalkozó civil szervezet van, akik önállóan beavatkozhatnak, a megyében pedig Demecser lehet az első, aki megszerezheti ezt a fajta jogosítványt, hiszen a mostani gépjárműfecskendővel, valamint a jól felszerelt eszközeivel is teljesíteni tudja a vonulási feltételeket.

Ünnepségre gyűltek össze Demecserben a Demecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai és a meghívott vendégek, -számolt be róla a szabolcsvonulas.hu.- Az alkalom pedig az volt, hogy a demecseri tűzoltóknak „új” tűzoltóautót vehettek át. A piros, villogó és szirénázó ajándékot Josef Schmid, az Alsó-Bajorországi Tartalékos Katonák Szövetségének elnöke, Ewald Störk, a az Alsó-Bajorországi Tartalékos Katonák Szövetségének alelnöke hozta Németországból. A két német vendéget Mata Elek, a MATASZ ( a Magyar Tartalékosok Szövetsége ) Szabolcs megyei alelnöke kísérte.

A tűzoltóautó papírjait Kiss Gyula Demecser polgármestere – egyben a Demecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke – vette át Josef Schmidtől. Az ünnepség végén az egyházak képviselői megáldották a tűzoltóautót. Reméljük az új gépjárműfecskendő hamarosan szolgálatba áll és keveset fog vonulni, olvasható a szabolcsvonulas.hu weboldalon.

Facebook Hozzászólások