Ad
Ad
Ad
Hírek

Mentőmotorosok az idei AMTS – jubileumi rendezvényén

Idén is mentési bemutatót tartottak, valamint megtekinthetőek voltak a motorok, felszerelések, továbbá újraélesztést is tanulhattak a kilátogatók

A nemzetközi Autó, Motor és Tuning Show (AMTS) mára nem csak hazánk, de a közép-európai régió meghatározó eseményévé nőtte ki magát. A március 20-22. között megrendezésre kerülő jubileumi show méreteiben is rekordot dönt: összesen 100.000 m2 rendezvényterületet csaknem 2.000 jármű és több, mint 250 kiállító standja foglalja majd el, az autók és motorok világának szinte minden szegmensét felölelő tematikával.

agy érdeklődés övezte már az első napot is a Hungexpo terültén megrendezett Autó, Motor és Tuning Show rendezvényén, melyen minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelő programot.

Győrfi Pál az OMSZ kommunikációs és pr igazgatója elmondta, hogy a korábbiaknál hamarabb -az eredeti indulás április 1.-e lett volna-, de már március 13.-án szolgálatba álltak az időjárásnak megfelelően, az M3-as autópályán (Gödöllő) egy nagymotor, Budapest belvárosában pedig egy mentőrobogó. Az eredeti induláskor indul további 1 nagymotor és egy újabb robogó is, továbbá a nyári szezonra szolgálatba áll a balatoni egységük is. A szóvivő kiemelte „a cél az, hogy minél hamarabb kiérjünk a betegeinkhez, és minél több ember életét megmenthessük.”

Elhangzott szintén, hogy a motorosok munkája nagyon fontos, mert a mentőmotor egy nagyon gyors közlekedési eszköz, a feltorlódott forgalmi helyzetekben is elfér a szűk helyeken ahol a mentőautó nem férne el. Minden motoron szakképzett ember van, megfelelő felszereltséget tud a helyszínre juttatni és egyedül képes ellátni a beteget, míg a mentőautó kiér.

A Magyar Mentőmotoros Alapítvány facebook oldalán számolt be róla, hogy a sikeresebb mentés érdekében Budapesten az eddigi 1 mentőrobogó helyett 2 fog szolgálatot teljesíteni idén nyártól, valamint „Reméljük, hogy a következő években lehetőségünk lesz minél több motor és robogó elindítására, hiszen ez az egyik leggyorsabb módja, hogy a sérülteknek, betegeknek eljuttassuk a magas szintű kórházon kívüli ellátást!”

Az idei rendezvényen két Honda Pan European, egy Honda Crosstourer, egy Yamaha FJR mentőmotor valamint egy Honda SH300-as mentőrobogót láthatnak testközelből a látogatók. Fontos szerepe van a mindennapi életben a laikus újraélesztésnek, amíg a segítség nem érkezik meg, ennek oktatásában, gyakorlásában is segítséget nyújtanak az életmentők a mentőmotorosok standjánál.

Facebook Hozzászólások