Ad
Ad
Ad
Hírek

Látványos összetűzés a rendőrökkel – gyakorlat

Rendőrökkel csaptak össze a tüntetők, akik között egy házi bomba is felrobbant. Az összecsapásban többen megsérültek, őket a rendőrök menekítették ki.

Békés demonstrációval kezdődött a bemutató, néhány rendőr felügyelete mellett, ahogy ez szokás. A tucatnyi tömeg békésen az ingyen sörért demonstrált. Nem sokkal később egy szélsőséges csoport jelent meg, akik a rendőröket is provokálni kezdték. Kezdetben köveket, palackokat dobáltak az egyenruhások felé, hangos skandálás mellett. A rendbontó csoporthoz a rendőrség egy gyors reagálású kommandós csapatot vezényeltek a helyszínre.

A felszólításnak sem tettek eleget, így a rendőrök folyamatosan kiszorították a tömeget, melyet a tömeg harcias magatartással fogadott. Többen a rendőröknek rontottak.

Az oszlatás szinte harci jelenetté fajult, miközben egy házi bomba is elsült. A robbanásban többen megsérültek.Végezetül a sérültek kimentését a veszélyeztetett zónából, valamint a mentőszolgálatnak történő átadása került szemléltetésre a rendezvényen. Az ál-tüntetés kiváló lehetőség volt a társszervekkel való közös beavatkozás gyakorlása.

 

A tervek szerint az EFEN katasztrófa-bemutatót a jövőben is megrendezik az egyetemi programok keretén belül.

Facebook Hozzászólások