Ad
Ad
Ad
Balesetek

Vonuló mentőautó borult rá egy személyautóra

A balesetnek halálos áldozata is van

Dóka Imre elmondta, hogy a város nagykörútjának László utcai részén a megkülönböztető jelzéssel haladó mentőautó elé egy mellékútról hajtott ki a személykocsi. Az ütközéskor a mentő ráborult a másik járműre, és további két személygépkocsi csapódott a karambolozó autóknak.

A nyíregyházi tűzoltók emelték le a mentőt az autóról és szabadították ki a gépkocsiba szorult sérülteket.    A személygépkocsi vezetője életveszélyes sérüléseket szenvedett, őt újra kellett élesztenie a helyszínre riasztott másik mentőautó személyzetének. Utasa is súlyosan megsérült, továbbá a balesetet szenvedett mentőautó háromfős személyzetét is kórházba vitték ellátásra.

A karambolozó kocsiknak csapódó két autó egyikében is történt egy könnyebb sérülés.    A szóvivő megemlítette, hogy mivel tömeges karambolról van szó, a helyszínen a mentést a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveleti szolgálata irányította.

Pápai György elmondta, hogy a mentőautónak először ütköző gépkocsi vezetőjét a baleset helyszínén újra kellett éleszteni, majd a nyíregyházi Jósa András Kórházba vitték, ahol azonnal a műtőbe került, de az orvosok erőfeszítései ellenére életét vesztette.    Az orvosigazgató arról is tájékoztatott, hogy a kórházba vitt másik öt ember közül az egyiknek az állapota súlyos, ő koponyatörést szenvedett. Ketten könnyebben sérültek meg, egyikük a karambolozó mentőautó dolgozója. Két embernél pedig a vizsgálatok nem állapítottak meg sérülést. (MTI)

Információink szerint a mentőápoló orrcsonttörést szenvedett, a sofőr és a mentőtiszt pedig megfigyelésre került kórházba. A mentőautó egyébként a Nyíregyházi mentőállomás esetkocsija volt.

Facebook Hozzászólások