Ad
Ad
Ad
Balesetek

Újraélesztés közben törtek fel egy mentőautót Budapesten

Az ajtót felfeszítve, a navigációs készüléket lopták el – a férfit időközben elfogtákFriss (2015.08.08.) A rendőrség közleménye:

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. augusztus 7-én egy Budapest XXIII., Tájkép utcai ház elé leparkolt mentőautóból egy – akkor még ismeretlen – férfi eltulajdonított egy GPS készüléket. Az esetet egy hölgy a szomszéd házból észlelte és kérdőre vonta az elkövetőt, aki elmenekült a helyszínről.

A mentőegység az ellátást követően a gépkocsihoz érve értesült a történtekről és bejelentést tettek a rendőrségen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai rövid időn belül megállapították a gyanúsított személyazonosságát.

A soroksári nyomozók 2015. augusztus 8-án 9 óra körüli időben XXIII. kerületi lakcímén elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható H. Tamást, akit a kerületi rendőrkapitányságra előállítottak, majd kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vettek.

28 éves férfival szemben a további eljárást lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Egy idős férfihez riasztották a mentőket ma délben a főváros XXIII. kerületének egyik lakásába. A férfi életéért mintegy 40 percig küzdöttek, de sajnos nem lehetett a szívét újraindítani. A mentőegység tagjai a mentőautóhoz visszatérve azzal szembesültek, hogy közben az autó ajtaját felfeszítették és ellopták az útvonaltervező GPS készüléküket. Az anyagi kár néhány tízezer forint, de a mentő a helyszínelés idejére kiesett az ellátásból, a készülék pótlására pedig nincs lehetőség. Az ügyben rendőrségi eljárás indult.

Mint emlékezetes, a napokban egy mentőmotoros tárcáját és telefonját lopták el egy VIII. kerületi kapualjban, amíg éppen egy fuldokló betegen próbált segíteni. Ebben az ügyben is rendőrségi eljárás indult. A balesetben személyi sérülés nem történt – közölte mindezt az Országos Mentőszolgálat.

Facebook Hozzászólások