Ad
Ad
Ad
Beszerzések

Új városi tűzoltóautó készítését tervezi, valamint több száz új tűzoltóautó beszerzését az OKF

Az új típusú gépjárműfecskendő mellett új tűzoltóhajó, több száz új vízszállító üzembeállítása is szóba került

Még Június elején Hrabovszky Pál tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság műszaki főosztályának vezetője egy értekezleten számolt be róla, hogy milliárdos fejlesztési lehetőségek állnak a katasztrófavédelem rendelkezésére, melynek során több technikai fejlesztés is lesz -cikkünk megjelenéséig van ami ebből megvalósult már – a szerk.-

Az idei évre 2,8 milliárd forintot fordítanak technikai eszközök beszerzésére. Első körben 7 darab új Heros Aquadux-X 3000 típusú tűzoltógépjárművet adtak át, majd beszerzésre került a Rába prototípusa is, mely már szolgálatba is állt Békéscsabán.

Újdonságként szolgál, hogy egy új 1500 literes városi felépítményű fecskendő terveit is elfogja készíteni. (A Heros elsőként a HEROS ICTUS típusú fecskendőket szánta a szűk belvárosi utcákra, melyből több is szolgálatban van a fővárosi tűzoltóknál, azonban nem a legsikeresebb kivitelezés lett az Rosenbauer által gyártott 1000-es fecskendőkhöz képest, ugyanis a személyzetéi tér túl szűk lett.)

Jövőbeli tervek között pedig az alábbiak szerepelnek:

122 db 4000 literes fecskendő (feltételezhetően ezek már a HEROS AQUADUX X 4000 RÁBA típusú autók lesznek)
54 db 10 ezer literes vízszállító
KML járművek
ADN hajó

Facebook Hozzászólások