Ad
Ad
Ad

A katasztrófavédelemnek feladatai végrehajtásához speciális járművekre és eszközökre van szüksége. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter a katasztrófavédelem területi szervei számára járműveket és technikai eszközöket, az önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületek számára pedig különböző technikai és védőeszközöket adott át.

Az ünnepélyes átadáson összesen harminc összkerékmeghajtású Skoda Yeti személygépkocsit, ezek minden megyei igazgatóságra kerülnek valamint 10 darab a Gazdasági Ellátó Központhoz került, hat felújított tűzoltógépjárművet, ezek Pécsre, Salgótarjánba, Győrbe, Szegedre, Miskolcra és Komárom-Esztergom megyébe kerülnek, öt mobil sugárfelderítő, melyek Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés és Csongrád megyébe, illetve központi készenlétbe kerülnek szolgálatba, egy lánctalpas járművet és négy olyan speciális gépjárművet adott át a belügyminiszter, amelyek az élet- és vagyonmentésen kívül a létfontosságú infrastruktúrákkal kapcsolatos balesetek esetén is bevethetők, ezek Komárom-Esztergom,  Pest és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe kerültek átadásra.

Az átadáson a miniszter a katasztrófavédelem rendszerének szerves részét képező, a hivatásos katasztrófavédelmi szervekkel szorosan együttműködő önkéntes tűzoltó egyesületek tűzoltótechnikai és védőeszközöket vehettek át, ezek együttes értéke 91 millió forint. Az egyesületek több mint 50 millió forint értékben vehettek át még speciális kézi rádiókat, amelyek a beavatkozási helyszínen zajló kommunikációt javítják. Az önkéntes tűzoltó egyesületek a nekik átadott eszközöket pályázati úton igényelték korábban. A pályázat biztosítja annak a lehetőségét is, hogy 120 önkéntes tűzoltó közlekedéspszichológiai vizsgálaton vegyen részt: ennek teljesítése az egyik alapfeltétele, hogy a tűzoltó gépjárműveken megkülönböztető jelzést lehessen használni.

Facebook Hozzászólások