Ad
Ad
Ad
Beszerzések

Új roham/esetkocsik álltak szolgálatba a fővárosban és több vidéki mentőállomáson

Bővült a mentőszolgálat járműparkja, 8 új Mercedes Sprinter roham/esetkocsit állítottak szolgálatba, valamint további autók beszerzése is folyamatban vanÚj, korszerű roham/esetkocsit („C” típusú) állított szolgálatba az Országos Mentőszolgálat Tiszaújvárosban, Móron, Szegeden, Budaörsön (képek az autóról), Szigetszentmiklóson, Érden valamint a főváros Pesterzsébeti és Markó utcai Mentőállomásán.

A járművek abból a mintegy 500 milliós állami forrásból kerültek beszerzésre, mely összesen 21 új mentőautó (8 roham/esetkocsi és 13 mentőgépkocsi) vásárlását tette lehetővé a mentők számára.

A további 13 darab úgynevezett „B” típusú mentőgépkocsi átvétele is folyamatban van, a járművek várhatóan heteken belül szolgálati helyükre kerülnek, kiváltva a jelenleg futó, elhasználódott kocsikat.

A gépkocsi csereprogram folytatásaként április végéig újabb 32  „C” típusú mentőautó beszerzése történik meg mintegy 770 millió forint állami forrásból – közölte Győrfi Pál az OMSZ szóvivője.

Korábbi közleményekben olvasható volt, hogy ezeken felül további 22 új MOK kerül beszerzésre, melyről korábban érdeklődtünk, de továbbra sem közöltek részleteket. A fővárosban a közelmúltban megjelent egy új mentőegység: „MTK” =Mentőtiszti kocsi, mely esetkocsi szintű felszereltséggel fut, feladatát tekintve hasonló, mint a mentőorvosi kocsi (MOK). Szintén érdeklődtünk az OMSZ szóvivőjénél, hogy terveznek-e több ilyen egységet létrehozni, milyen esetekben riasztják, valamint ismertesse a feladatát, azonban cikkünk megjelenéséig erre sem kaptunk választ Győrfi Páltól.

 

 

Facebook Hozzászólások