Ad
Ad
Ad
Átadások

Új rendőrautók a szolgálat legmagasabb szintű ellátáshoz Szabolcs-Szatmár Bereg megyében

Péntek délelőtt terepjáró képességű mikrobuszokat, járőr és bűnügyi személygépkocsikat adtak át Nyírbátorban a SZSZBMRFK állományának.Péntek délelőtt Nyírbátorban, a rendőrség objektumában – Mercedes, Audi, Citroen, és Skoda típusú – terepjáró képességű mikrobuszokat, járőr és bűnügyi személygépkocsikat adtak át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság állományának, számolt be az eseményről a www.szabolcsvonulas.hu

Dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok főkapitány elmondta, hogy a rendőr-főkapitányságnak közel 400 gépjárműves parkja van. Az elmúlt években folyamatosan sikerült lecserélni a járműveket. A járműcserék mögött leginkább a lakosság, a szolgálat minél magasabb színvonalú ellátása húzódik, hiszen a gépjárműcsere egy komplex rendszernek a része. A Schengeni határ őrizetének követelményrendszere, a lakosság kiszolgálása magával hozta azt az igényt, hogy a Tevékenység Irányítási Központot kialakítsák a megyében, informatikai eszközöket fejlesszenek, a határőrizeti munkához stabil és mobil hő kamerákat tudjanak szolgálatba állítani. A következő elem a járműparknak a cseréje. A 2006-os beszerzésű járművek ( Skoda és Nissan ) kerülnek kivonásra, ezek helyébe lépnek a mostani gépjárművek. A Schengeni Alapból 76 gépkocsi került beszerzésre, ezeknek nagy része a Határrendészeti Kirendeltségekre kerül. Egyéb költségvetési forrásból megvásárolt 35 db. gépkocsi került a főkapitánysághoz. A gépkocsiállomány több mint egynegyedét sikerült ezzel a beszerzéssel lecserélni. Az is elvárás a rendőrséggel szemben, hogy egységes arculatot tükrözzön. A korábbi zöld gépkocsik helyet egységes színű ( fehér ) és felszereltségű gépkocsik kerültek rendszerbe. A szervezeti kultúrának ez egy fontos követelménye. Ezek a járművek a lakosságot szolgálják. A gépkocsi a rendőrnek egy eszköz. Épp olyan, mint pl. a számítógép, vagy az éjjellátó kézi kamera. Azt a célt szolgálja, hogy a rendőr a szolgálatot a legmagasabb színvonalon tudja ellátni.

A járművek ahhoz a központi beszerzéshez tartoznak, melynek ünnepélyes átadására 2014. december 23-án Budapesten került sor. Ebből a gépjárműparkból kapott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság eddig összesen 86 gépkocsit, ez év március végéig pedig további 28 új autó áll szolgálatba.

Facebook Hozzászólások