Ad
Ad
Ad
Átadások

Új motorokat kaptak a rendőrök

25 darab motor került kiosztásra

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság beszerzésében dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány 2021. október 28-án 25 szolgálati motorkerékpárt, valamint 4 civil kivitelű gépkocsit adott át a rendőr-főkapitányságoknak.

A rendőri munkára felkészítve érkeztek

A BMW R 1250RT típusú motorkerékpárokat 1254 cm3 lökettérfogatú, az Euro 5 környezetvédelmi követelményeknek megfelelő, 136 lóerős, kéthengeres, boxer elrendezésű hajtómotorral szerelték, továbbá a gyártó speciálisan a rendőri munkára optimalizáltan tervezte és gyártotta. A korábban beszerzett motorkerékpárokhoz képest a legszembetűnőbb változást a megújult műszerfal, a megnövelt méretű, integrált navigációval szállított TFT kijelző jelenti.

Magyarországon a rendőri motorkerékpáros szolgálat 95 éves múltra tekint vissza, és nélkülözhetetlen részévé vált a rendőri munkának. Első alkalommal 1926. július 29-én lépett szolgálatba rendőrségi motorkerékpáros, eleinte megfigyelő, felderítő, futár és összekötő feladatokat láttak el.

A hazánkba látogató államfők és magas rangú személyiségek utazásainak biztosítására és kísérésére 1960 tavaszán 24 fővel díszmotoros egység alakult. A feladatokat Simson motorkerékpárokkal látták el.

A rendőrség 2011 óta 178 új, korszerű, rendészeti célra gyártott motorkerékpárt vásárolt.

Forrás: police.hu

Facebook Hozzászólások