Ad
Ad
Ad
Átadások

Új motorok a rendőrségnél

48 új BMW rendőr motor több mint 300 millió Ft. értékben került ünnepélyes átadásra Budapesten a Készenléti Rendőrség udvarán.

Az átadás elején Antal Péter a Wallis Motor Duna Kft. ügyvezető igazgatója mondott beszédet aki elmondta, hogy 48 db BMW motorkerékpárt szállítottak több mint 300 millió forint értékben. Ezután Papp Károly r. vezérőrnagy, Országos Rendőrfőkapitány mondott beszédet. Elmondta, hogy a rendőrségi motorok világszínvonalúak, biztonságosak, megbízhatóak és hatékonyak. A Közlekedésrendészeti Szolgálat kapja a motorokat, akiknek így összesen 279 speciális, a rendőrségi feladatok ellátására felszerelt motorjuk van. A közlekedésrendészet mellett a motoros rendőrök védett delegációk kísérésében, rendezvények biztosításában is részt vesznek, továbbá az illegális migrációval szembeni rendőri fellépéskor is megjelennek – mondta a főkapitány.

A most beszerzett motorokkal együtt a rendőrségi motorok átlagéletkora 7 év lett.

2008 óta csökken a baleseti sérülések száma, azaz egyre jobb a közlekedésbiztonsági helyzet, ami egyrészt a jogszabályi változásoknak, az állampolgári fegyelemnek, és a rendőrségi közreműködésnek köszönhető. Ehhez járulnak hozzá nagy mértékben a motoros rendőrök. Ezt követően Papp Károly jelképesen átadta az indítókulcsot az állománynak, majd több motoros rendőrrel beszédbe elegyedett.

Az átadás végén a motorosok bemutatót tartottak a sajtó munkatársainak.

A motorok 900 valamint 1200 köbcentisek, melyek valamennyi Megyei Rendőr-főkapitányságon fognak szolgálatot ellátni.

Köszönjük szépen az Országos Rendőr-főkapitányságnak, hogy jelen lehettünk az eseményen, valamint köszönet illeti Csepregi Csillát (www.gyujtoforras.hu) aki tudósított nekünk az eseményről!

Facebook Hozzászólások