Ad
Ad
Ad
Átadások

Új gépjárműfecskendő állt munkába Böhönyén és Bodrogon

Használt, de jó állapotú, felújított autókkal gyarapodtak az önkéntes tűzoltók

Gyarapította eszközparkját Böhönye önkormányzati tűzoltósága, Ausztriában vásároltak egy gépjárműfecskendőt, amelyet az elmúlt hetekben felújítottak. Az ily módon feleslegessé vált böhönyei tartalékszer pedig a jövőben a bodrogi önkéntes tűzoltók munkáját segíti. Az új gépjárműfecskendőt ma állították készenlétbe, ahogy a böhönyei gépjármű kulcsát is átadták új tulajdonosának.

Tavalyi évben meghibásodott a böhönyei önkormányzati tűzoltóság azon gépjárműfecskendője, amellyel a tűzesetekhez és műszaki mentésekhez vonultak. A jármű teljes körű javításának költségei azonban igen magasra rúgtak volna, így azt ideiglenesen helyrehozták, ám egy másik gépjármű beszerzése vált indokolttá. Ausztriában, Graz-ban találtak rá arra a járműre, amely ugyan szép kort megélt már, de megkímélt, jó állapotú.

A 14 tonnás STEYR-t megvásárlása után azonnal hozzákezdtek a korszerűsítéséhez. Átalakították a málhateret, nagy gondot fordítottak az alvázvédelemre, átpolírozták, felmatricázták és az éjszakai megvilágításhoz szükséges világító berendezésekkel szerelték fel. Szivattyújának kezelését a tűzoltók elsajátították és vizsgán bizonyították, hogy a megfelelő szakértelemmel tudják azt használni a beavatkozások alkalmával.

A 22 település lakosságának segítségére siető tűzoltók munkáját köszönte meg Zsoldos Márta Piroska, Böhönye polgármestere a rendszerbeállító ünnepségen. Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője azt az összefogást méltatta, amelynek köszönhetően a tűzoltóság képes volt egy gépjárművet vásárolni, s így biztosított a bajba jutottak perceken belüli segítséghez jutása. A hét tűzoltó szállítására alkalmas gépjárműfecskendő mögött az erőfeszítés, a kétkezi munka is látható, amelynek köszönhetően ma bevetésre alkalmas a jármű – ezt már Wéber Antal tű. dandártábornok mondta beszédében.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója hozzátette: Böhönyén immáron a mentésekhez szükséges szakmai tudás mellett már a technikai feltételek is adottak. A készenlétbe állított gépjárművel feleslegessé vált a tűzoltóság tartalékszere, amely a jövőben Bodrog biztonságát szolgálja. Az IFA gépjárműfecskendő kulcsát Mencseli Imre, a Böhönyei Önkormányzati Tűzoltóságának parancsnoka adta át Erdei Norbertnek, a Bodrogi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának. A járművekre és a vonuló egységekre Grujber Zsolt plébános kért áldást.

Fotók: Kőhalmi Szilvia

Facebook Hozzászólások