Ad
Ad
Ad
Átadások

Új fecskendő Csongrád megyében

Új gépjárműfecskendővel gazdagodott a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Kisteleki Katasztrófavédelmi Őrs.A Heros Aquadux X 3000-es típusú, vadonatúj gépjárművet pénteken vette át az igazgatóság Budapesten a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az automatizált sebességváltós autót egy hétezer köbcentiméteres motor hajtja.

A BM Heros Renault márkájú fecskendője minden szükséges tűzoltás-technikai felszereléssel rendelkezik. Háromezer literes víztartálya mellett tartalmaz egy háromszáz literes habtartályt is. A tűzoltóautón elhelyezett szivattyúk 1 perc alatt 2000 liter vizet képesek továbbítani, 10 bar nyomás mellett. A tűzoltó egységek éjszakai beavatkozásait négy, a gépjármű tetejére szerelt reflektor is segíti. A magyar fejlesztésű tűzoltófecskendő a 2014. augusztus 6-án átadásra kerülő Kisteleki Katasztrófavédelmi Őrs állományában teljesít szolgálatot a jövőben.

Az új gépjárművek egyébként Augusztus 5-7. között a Rábaringen vezetéstechnikai tréningen vesznek részt, melyet követően állnak csak szolgálatba.

Molnár Krisztina fotói a Kisteleki Katasztrófavédelmi Őrs szeréről:

Facebook Hozzászólások