Ad
Ad
Ad
Hírek

Rajtra készek a mentőmotorosok az idei szezonra

Télen sem telt a Mentőmotor Alapítvány tagjainak tétlenül az idő

Magyarország legjelentősebb motoros szezonnyitó rendezvénye a Budapest Motor Fesztivál a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont legnagyobb pavilonjában, az A pavilonban kap helyet február 24–26. között.

Az elmúlt időkhöz hasonlóan a BRFK és a Mentőmotor Alapítvány is képviselte magát.

A motoros mentők standjánál az érdeklődök megtekinthették a motorok egy részét, ambu babán laikus újraélesztést tanulhattak, és nem, utolsó sorban feltehették kérdéseiket a szakembereknek.

ambubaba

Porpáczy Richard a Magyar Mentőmotor Alapítvány alapítója lapunknak elmondta, hogy a téli szezon sem telt el tétlenül. Egy aprónak tűnő, ámbár fontos fejlesztést végeztek el a gödöllői mentőmotorral, mely egy Honda GFR 1200-as gép. Ennek magasságával voltak nehézségek, ugyanis a 170 cm-nél alacsonyabb motorosoknak nem, vagy nehezen ért le a lábuk, ez főként a földes, terepes utaknál jelentetett problémát. Ennek orvosolása megtörtént a motor leültetésével. Ez a teljesítményt nem befolyásolja, azonban értékes másodperceket tudnak megspórolni, nem beszélve a biztonságról.

Ez mellett a motorosok tréningeken vettek részt a Safety Hungary-nál. A tréningről értékelések készültek, így az új szezonban is felkészülten kezdhetik meg az életmentést a motorosok.

ricis képe

Az Alapító elárulta, a közeljövőben egy új motort kívánnak beszerezni, erről azonban az Alapítvány fog dönteni a tavaszi ülésükön.

Varsányi  Zoltán  a felszereléseket illetően elárulta, hogy a motorok felszerelése, ezek ellenőrzése szinte teljesen készek,  áprilisban teljes kapacitással szolgálatba tudnak állni. Hozzá tette: a stabil működéshez folyamatosan várják a segítő támogatókat, hiszen egy-egy bevetés alkalmával több eszközük fogy, melyeket pótolni kell folyamatosan. Hogy mikor és milyen segítségre van a leginkább szükségük a www.mentomotoralapitvany.hu vagy a facebook oldalukon közzéteszik.

Facebook Hozzászólások