Ad
Ad
Ad
Átadások

Korszerű járműveket kaptak a rendőrök

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere és Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány új szolgálati gépkocsikat adott át 2018. március 23-án Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában.

A rendőri szolgálatellátás alapfeltételei közé tartozik a reagáló képesség biztosítása. Ehhez elengedhetetlen a mobilitást biztosító gépjárműállomány, annak – a szakmai igényeknek megfelelő – folyamatos fejlesztése.

A rendőrség gépjárműparkjának amortizációs cseréjének keretében 570 darab bűnügyi és ügyintézői gépjárművet adott át az állománynak a belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány. A vásárolt gépkocsik Skoda, Opel, Suzuki és Mercedes gyártmányúak. Az autók beszerzési értéke 3,6 milliárd forint, a folyamatos üzembiztonságot garantáló, öt évre vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomag értéke 1,7 milliárd forint.

Az elmúlt fél évben rendszerbe állított 3 235 gépjármű beszerzésére 37 milliárd forintot, a kapcsolódó szervizcsomag biztosítására 9,7 milliárd forintot fordított a rendőrség. Az új gépjárművek megérkezésével a rendőrségi szolgálati személygépkocsipark átlagéletkora 6,8 évről 3,2 évre csökkent – közölte a rendőrség a weboldalán.

Facebook Hozzászólások