Ad
Ad
Ad
Hírek

Kezdődik az idei mentőmotoros szezon

A tavaszi időjárás beköszöntével a motoros szezon is kezdetét vette, ezért az Országos Mentőszolgálat – okulva a tapasztalatokból-  az óvatos, körültekintő közlekedés fontosságára figyelmezteti a közlekedőket.

A gépkocsivezetők útkereszteződéshez érve, vagy előzésbe kezdve számítsanak kétkerekű jármű érkezésének lehetőségére is, a motorosok pedig ügyeljenek a sebességkorlátozások betartására, az ideális követési távolság megválasztására, valamint a megfelelő védőfelszerelés használatára, mellyel sok súlyos sérülés kivédhető.

 

Motoros baleset helyszínén az elsősegélynyújtó gondoljon nyaki gerincsérülés lehetőségére, ezért a bukósisakot kizárólag indokolt esetben és a nyak rögzítése után távolítsa el a sérültről a mentők megérkezése előtt. Az Országos Mentőszolgálat is használ motorkerékpárokat a sürgősségi ellátásban. A mentőmotorosok idén április 1-től állnak szolgálatba az M3-as és az M5-ös autópályán, valamint Budapest belvárosában, júniustól pedig újabb mentőmotor kapcsolódik be a mentési rendszerbe a Balatonnál. Az Országos Mentőszolgálat mentőmotorjait színes bemutató keretében lehet megtekinteni a vasárnapig nyitva tartó Nemzetközi Autós Motoros Kiállításon, a Hungexpo területén.

Facebook Hozzászólások