Szekelyhidi SE

Értékelés:
(0 szavazat)

Székelyhidi Utánpótláskorú Labdarúgók Képző Sportegyesület - PÉCS

Közösségi oldalak:

2004. évben néhány több éves sportoktatói, utánpótlás edzői múlttal rendelkező a foci iránt elhivatott kollégámmal, barátommal arról beszélgettünk, hogy városunkban mennyire lecsökkent a futball egyesületek száma. Mindössze kettő egyesület maradt a PMFC és a PVSK, amelyek azonban versenysportszerűen képzik a gyerekeket.

Felidézve saját gyerekkorunkat, amikor számos sportolási lehetőség állt a rendelkezésünkre, népszerűek voltak a tömegsport rendezvények, mind - az akkor még működő számos - sportegyesület keretein belül, illetve az oktatási intézmények, munkahelyi kezdeményezések által, megfogalmazódott bennünk egy merész gondolat...

Miért ne létesíthetnénk mi egy egyesületet. A gondolatainkat tettek követték, így 2004. évben az ötletadó nevével fémjelezve megalapítottuk a Székelyhidi Utánpótláskorú Labdarúgó Képző Sportegyesületet. Az általános gyakorlattól eltérően – mely során a sportegyesületek arra törekednek, hogy a fiatalokból élsportolókat neveljenek, így a gyerekek az állandó versenyeztetéssel fokozott stressznek vannak kitéve – a mi elgondolásunk az volt, hogy egy olyan egyesületet alapítsunk, ahol a fiatalokat a futball megszerettetésével mozgásra, sportra neveljük, mindezt úgy, hogy a gyerekek tömegsportszerűen mozogjanak, és ne nyomassza őket a teljesítménykényszer. Szerettük volna, hogy ne csak a tehetséges gyerekek tudjanak sportolni és egyesületet választani, hanem minden gyereknek lehetősége legyen a mozgásra, még azoknak is, akik nem rendelkeznek különleges tehetséggel, illetve egyéb elfoglaltságaik mellett nem tudnak napi rendszerességgel több órás edzéseken részt venni.

Székelyhidi Pál elnök

Tovább a kategóriában: « Farsang Jelmezkölcsönző

További információk

  • Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Sz%C3%A9kelyhidi-Se/174231879315578