Illusztráció!

A jövőben elegendő lesz az Euro 4-es motor, mert az Euro 6-os tűzveszélyes

 

Egy friss Belügyminésztériumi rendeletben olvasható, mely szerint kivétel tehető a tűzoltóautók esetében, hogy Euro 4-es motorral is üzembeállíthatóak a járművek a biztonságosabb mentés miatt.

 

Az Euro 6-os motor ellen több ellenérv is szól, melyek markánsan befolyásolnak egy biztonságos mentést:
A tűzoltóautóknak minden kárhelyszínen járó motorral kell (bizonyos esetekben csak így is tudják) végezniük a mentést, eközben a 6-os szériájú motor kipufogója 200 C fokra túlmelegedhet, mely tűzveszélyes. Tűzeseteknél elég egy szabadtéri tűzet példának venni, hisz a kipufogó hője könnyen lángralobbantja a kiszáradt aljnövényzetet, ha pedig műszaki mentésnél vesszük a veszély forrást, a balesetet szenvedett autó(kbó)l úttestre folyó üzemanyag kaphat lángra a magas hőmérséklettől, melyek nagyban veszélyzetetik, mind a segítteni érkezőket, mind a bajbajutottak életét.

Nem csak a magas hőmérséklet szól a korszerűbb motor ellen, az Euro 4-es magasabb motorteljesítménnyel rendelkezik, mellyel gyorsabban ér ki a segítség. Bár környezetvédelmi szempontból korszerűbb az Euro 6-os motor, de az emberi élet kivételesen felülírhatja ezt.