Illusztráció! Fotó: K.B.

Egy jó állapotú német mentőautót kaptak 2 napon belül a határon dolgozó orvosok

A határon tevékenykedő önkéntes orvosok, azaz a Medical Aid csoport tagjainak sürgősen egy furgonra volt szüksége, mellyel a gyógyszereket és orvosokat tudják mozgósítani a határon.

A csoport egy tagja segítségért fordult a start up vállalkozáshoz írásos formában. Az önkéntes orvosok ez-időben Röszke-Horgoson segítették a menekülteket ahova szükségessé vált a jármű.

A beszámoló szerint 5 percen belül pozitív válasz érkezett, mely így szólt: "ne béreljetek, vegyetek egy mentőautót, segítünk! ". A mentőautó 2 nap múlva már úton volt a határra.

Az Origo.hu megkeresésére a hírt megerősítették, hogy a Prezi dolgozói kezdték a gyűjtést, valamint a vezetőség megduplázta az összeget, melyhez egyéb cégek is beszálltak, ennek köszönhetően egy jó állapotban lévő németm entőautót kaptak az önkéntesek, mellyel Röszkén több száz emberen tudtak segíteni.

A csapat és a kocsi jelenleg a horvátországi Opatovacba tart, hogy elláthassák a helyi menekülttábor lakóit is, együttműködve a horvát Vöröskereszttel - olvasható szintén az Origo.hu weboldalán.