Mint ismeretes, 2014 év végén került átadásra 385 új rendőrségi gépjármű, 2015-ben további autók érkeznek, valamint a meglévők további felszerelést kapnak


Többen is érdeklődtek, hogy az új rendőrautók területi elosztásáról mit lehet tudni. Ebből kifolyólag megkerestük az Országos Rendőr- Főkapitányságot, ahonnan a következő válasz érkezett:
„A központi költségvetésből vásárolt rendőrségi gépjárművek amortizációs csereként kerülnek elosztásra a megyei rendőr-főkapitányságok részére, mivel a jelenleg használatában lévő bérelt gépjárművek kivonásra kerülnek 2015. február végén. A decemberben átadott kontingensből 170 darab, a 2015. I. negyedévében érkező mennyiségből további 1180 darab gépjármű kerül a területi rendőri szervekhez.”

 

Ezen kívül megtudtuk, hogy 15 autót kapott a Készenléti Rendőrség, valamint, hogy a 2014. december 23-án átadott gépjárművek közül a Külső Határok Alap finanszírozásában beszerzett 215 darab gépjárművet használja a rendőrség határrendészeti feladatok ellátásához.

A most átadott autókba is beszerelésre kerül a képfelvevőből, monitorból és számítógépből álló komplex ESR végponti rendszer, mely 2015. június 30-ig bezárólag fog megtörténni, ugyanakkor a költségvetési forrásból beszerzett 170 gépjármű ilyen rendszerrel nem kerül felszerelésre.

A gépjárművek szolgálati feladatra történő igénybevétele 2014. december 23-tól folyamatosan történik, tájékoztatta szerkesztőségünket az ORFK Sajtóosztálya. Weblapunk fotósa már több településen is készített felvételeket az új autókról Veszprém megyében.

Szerettük volna megtudni számszerűsítve, hogy megyénként mennyi autó került kiosztásra, de erre nem érkezett válasz az ORFK részéről sajnos.