November 7.-én a Szombathelyi Motorosok Közhasznú Egyesület egy szélvédő mögé helyezhető kiegészítő LED megkülönböztető jelzést adományozott a Vép-Bozzai Tűzoltó Egyesület részére.


A kiegészítő fényjelzés pénteken este az önkéntes tűzoltók szertárában került átadásra. Mint a felajánló Egyesület weblapunkban elmondta, az önkéntesekkel jó kapcsolat ápolnak, mint írták: „A vépi önkéntes tűzoltók rendszeres résztvevői a Motoros és baleset-megelőzési Napunknak és ezen belül főként a mentési bemutatónak. Több éves jó kapcsolatunk van velük.Önzetlenül, ingyen és bérmentve védik városukat és a környékén élőket szabadidejük feláldozásával. Nem egy ízben kellett már bizonyítaniuk szakmai tudásukat és rátermettségüket, árvízi, belvízi védekezésnél, műszaki mentésnél és tűzoltásnál is.”

 

A vépi önkéntesek egyébként 1880-ban alakultak meg, ekkor egyesült a két település Tűzoltó Egyesülete. Napjainkban 49 fő, ebből 25 fő aktív tag lát el munkálatokat az Egyesületben, derül ki a weblapjukról.

Az adományozók hozzátették, hogy: „A fényjelzéssel fokozni kívántuk láthatóságukat és egyúttal ezzel a biztonságukat.” Az átadást követően beszerelésre is került az adomány.