...
Fotó: Foxx

Rendőr tiszthelyetteseket avattak és szolgálati gépjárműveket adtak át Budapesten. Az ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet.  

Bővebben...

...

Az öt darab MD902 típusú helikopter a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának flottáját erősíti.

Bővebben...

...

Delegációs feladatokra szereznek be 13 járművet, összesen 270 millió forintért.

Bővebben...

...
Fotó: Foxx

A hazai gyártású szereken túl, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat első alkalommal kap új autókat, továbbá 1 magasból mentő és 1 felújított tűzoltójármű is debütált

Bővebben...

...
Fotó: Foxx

40 új eszközt, és 4 felújított gépjárművet adott át dr. Kontrát Károly belügyminiszter-helyettes a BM Heros telephelyén

Bővebben...

...
Illusztráció!

2 milliárd forintból vásárolhat újabb mentőautókat az Országos Mentőszolgálat

Bővebben...

...
Fotó: Groszi

A kórház is fejlődésen ment keresztül

Bővebben...

...
Fotó: xpkiller

Köztük 10 új magyar fejlesztésű fecskendőt is

Bővebben...

...
Illusztráció! Fotó: Pál Sámuel

Csak a Profile Oy tett ajánlatot a közbeszerzésre

Bővebben...

...
Illusztráció! Fotó: Foxx

A Főigazgató szerint sosem látott fejlesztés lesz az idei évben

Bővebben...

...
Fotó: ambu104

Az eredetileg becsült nettó 349 millió forinttal szemben nettó 197 millió forintért vásárolhat a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) 9 személyes rabszállítókat - az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Bővebben...

...
Fotó: Kőhalmi Szilvia

Használt, de jó állapotú, felújított autókkal gyarapodtak az önkéntes tűzoltók

Bővebben...

...
Fotó: OMSZ

Bővülő létszámmal és új autókal indítja az újévet az OMSZ

Bővebben...

...
Fotó: Rendőrség

A Suzuki adományozta a Rendőrség részére

Bővebben...

...
Fotó: MMSZM

Új korszerű rohamkocsi állt szolgálatba

Bővebben...

...
Illusztráció: tuzoltoautok.hu

Honvédségi, katasztrófavédelmi, határőrizeti, terrorelhárítási és rendőri feladatokra is alkalmas, magyar fejlesztésű könnyű-páncélvédettségű harcjárműveit mutatta be a Gamma Műszaki Zrt. és a Magyar Védelmiipari Szövetség

Bővebben...

...
Illusztráció! Fotó: Profile

A beszerzésre mindössze csak a Profile nevezett

Bővebben...

...
Illusztráció! Fotó: K.B.

Egy jó állapotú német mentőautót kaptak 2 napon belül a határon dolgozó orvosok

Bővebben...

...
Illusztráció! Fotó: ambu104

Továbbra is bérleti megoldást alkalmaznak a mentőhelikopterek beszerzésére, miután jövő márciusban lejár a jelenleg használt hét mentőhelikopter bérleti szerződése

Bővebben...

...
Az új tűzoltóautó (Fotó: Foxx)

Gyakorlattal egybekötve mutatták be a HEROS-AQUADUX-X 1500 elnevezésű, középkategóriájú gépjárműfecskendőt

Bővebben...

...
Heros tűzoltóautók

Az új típusú gépjárműfecskendő mellett új tűzoltóhajó, több száz új vízszállító üzembeállítása is szóba került

Bővebben...

...
Az új Dacia (Fotó: Katasztrófavédelem)

A főváros I., II., III. és XII. kerületének önkormányzatai egy több mint négymillió forint értékű, összkerék-hajtású Dacia Duster típusú terepjárót adtak át a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltségének

Bővebben...

...
Az új Audi - fotó: Rendőrség

A jármű a közlekedési rendőrök munkáját fogja segíteni.

Bővebben...

...
Bemutatón a magasból mentő (Fotó Dr. Nagy Szilvia tű. főhadnagy)

Látványos gyakorlat keretében állították készenlétbe a gyulai hivatásos tűzoltók március 6-án a Renault Premium 420.26 S 6X2 típusú magasból mentő szert.

Bővebben...

...
Új rendőrségi gépjárművek Veszprém megyében (Fotó: Balogh Ákos)

Összesen 21 új gépjárművet adtak át ünnepélyes keretek között Veszprémben.

Bővebben...

...

Új mentőorvosi/mentőtiszti kocsik beszerzésére írt ki nyílt közbeszerzési eljárást az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

Bővebben...

...

Korszerűsítik a magyar rendőrség gépjármű állományát, Baranya 48 új autót kap

Bővebben...

...

Összesen 204 új gépjárművet vehetett át illetve vesz át a közeljövőben a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a szolgálatba álló autók a kerületi rendőrkapitányságok, a bűnügyi szervek, a közlekedésrendészet és a közrendvédelmi egységek munkáját támogatják.

Bővebben...

...
Az új tűzoltóautók (Fotó: Foxx)

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi épülete előtt tartotta kibocsátó ünnepségét. A rendezvényen az a nyolcvankét hallgató tette le a tiszthelyettesi esküt, akik sikeresen elvégezték az új típusú tűzoltószakképzés második modulját. Az eskütétel mellett hét új HEROS AQUADUX-X 3000 típusú tűzoltógépjármű átadása is megtörtént

Bővebben...

...
Fotó: szabolcsvonulas.hu

Péntek délelőtt terepjáró képességű mikrobuszokat, járőr és bűnügyi személygépkocsikat adtak át Nyírbátorban a SZSZBMRFK állományának.

Bővebben...

...
 Központi mentőállomás új autója

Bővült a mentőszolgálat járműparkja, 8 új Mercedes Sprinter roham/esetkocsit állítottak szolgálatba, valamint további autók beszerzése is folyamatban van

Bővebben...

...
Ilyenek lesznek az új tűzoltóautók. Forrás: www.tuzoltoautok.hu

2014. márciusában mutatták be a Rába tűzoltóautó prototípusát, melyet most a Rába Jármű Gyártó és Kereskedelmi Kft fog leszállítani a BM Heros Zrt-nek

Bővebben...

...

A közelmúltban számos kritika érte az OMSZ mentőautóit, melyek szerint kevés és rossz állapotúak, de valóban jogosak a felvetések és az autók kevesek?

Bővebben...

...

Mint ismeretes, 2014 év végén került átadásra 385 új rendőrségi gépjármű, 2015-ben további autók érkeznek, valamint a meglévők további felszerelést kapnak

Bővebben...

...

Orbán Viktor miniszterelnök 385 új gépjárművet adott át a Rendőrségnek

Bővebben...

...

A sajtónak is bemutatta új, korszerű, mentésirányító termét és rendszerét, valamint 4 új koraszülött mentőjét az Országos Mentőszolgálat. Az Európai Uniós támogatásokból kiépített mentésirányítás, és annak számítógépes rendszere immáron ténylegesen megfelel az Uniós elvárásoknak.

Bővebben...

...

2014 technikai fejlesztésének zárásaként mintegy 2,5 milliárd Ft értékben új tűzoltó- és egyéb speciális gépjárműveket adott át az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épülete előtt Budapesten

Bővebben...

...

November 7.-én a Szombathelyi Motorosok Közhasznú Egyesület egy szélvédő mögé helyezhető kiegészítő LED megkülönböztető jelzést adományozott a Vép-Bozzai Tűzoltó Egyesület részére.

Bővebben...

...

Ismét új rendőrautók fognak a rendőrség állományába kerülni, több százas nagyságrendben, nagyobb helyigényű autók is lesznek

Bővebben...

...

Mint ismeretes a Magyar Légimentők szentesi és debreceni bázisan egyhajtóműves mentőhelikopterek láttak el szolgálatot, ezeknek a cseréje ma megtörtént.

Bővebben...

...
Sárga mentőautók (Fotó: Foxx)

2014 nyár elején kiírt 178 új mentőautó a határidő lejárta előtt 2 nappal befejeződött.

Bővebben...

...
A szentesi Légimentő-Bázis és a lecserélésre váró helikopter

Aláírták azt a bérleti szerződést, melynek révén 2014. októberétől az előírásoknak mindenben megfelelő mentőhelikopterek váltják ki az Országos Mentőszolgálat egyhajtóműves gépeit a szentesi és a debreceni bázisokon.

Bővebben...

...

Csütörtök délelőtt felújított mentőállomást és mentőautót adtak át Nyírlugoson.

Bővebben...

...
Az új autó átadáskor

Az Alsó-Bajorországi Tartalékos Katonák Szövetségének ajándékát, péntek délután ünnepélyes keretek között vehették át. A Magirus Deutz TLF 16/25 típusú tűzoltóautó Osterhofenből érkezett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe. Az átadáson, a megyei igazgatóság igazgató-helyettese Dányi Béla tű. ezredes az önkéntes tűzoltó egyesületi munkáról is beszélt. Elmondta: országosan már kilenc olyan tűzoltással foglalkozó civil szervezet van, akik önállóan beavatkozhatnak, a megyében pedig Demecser lehet az első, aki megszerezheti ezt a fajta jogosítványt, hiszen a mostani gépjárműfecskendővel, valamint a jól felszerelt eszközeivel is teljesíteni tudja a vonulási feltételeket.

Bővebben...

...
Heros Aquadux X 3000

Új gépjárműfecskendővel gazdagodott a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Kisteleki Katasztrófavédelmi Őrs.

Bővebben...

...
Rába prototipus

A Volvo Group Governmental Sales (VGGS) tűzoltójárművek összeszereléséről állapodott meg a Rábával - közölte a Rába Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Bővebben...

...
Új jármű átadása

Százharmincnégy új tűzoltót avattak pénteken Budapesten a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tanévzáró ünnepségén, melyet követően 6 új Renault gépjárműfecskendőt adtak át.

Bővebben...

...

A balatonkenesei önkormányzat támogatásának köszönhetően az Országos Mentőszolgálat  fejlesztési programjának újabb lépéseként  Balatonakarattyán új mentőállomás átadására kerül sor.

Bővebben...

...

Öt új rabszállító-gépjárművet kapott a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, melyekkel a legrégebbi, legrosszabb állapotban levő járműveket cserélik le Ezáltal biztonságosabban, hatékonyabban tudják szállítani a fogvatartottakat. A járművek Renault alvázra épültek és a Tornádó-International Kft. végezte el a felépítmény létrehozását.

Bővebben...

...

Veszprémben került átadásra a 18 új eset/rohamkocsi első darabja.

Bővebben...

...

Csepel Önkormányzata egy új esetkocsit, különböző mentéstechnikai eszközöket vásárolt az Országos Mentőszolgálat csepeli mentőállomására, valamint egy-egy félautomata defibrillátort a rendőrség és a katasztrófavédelem számára.

Bővebben...

...

Szerda délelőtt adták át Vásárosnaményban az új Mercedes mentőautót tudtuk meg a szabolcsovonulas.hu -tól.

Az OMSZ 178 új mentőautót vásárolt. Ezek közül, az elsők között kapott a vásárosnaményi mentőállomás egy Mercedes Sprintert. A sárga színű, B kategóriás ( mentőgépkocsi ) már február végén megérkezett, és szolgálatba is állt, de az ünnepélyes átadásra szerda délelőtt került sor. Az ünnepségen részt vett a térség országgyűlési képviselője, a város polgármestere és az OMSZ Észak-alföldi Régió Orvosigazgatója is.
 
A Mercedes-Benz Sprinter modellcsalád 2013-ban megújult generációja minden korábbinál gazdaságosabb és biztonságosabb lett. A járműbeszerzést ( az autókat a finn Profile Vehicles Oy készítette ) uniós támogatással finanszírozta a mentőszolgálat.

szabolcsvonulas.hu felvételei az eseményről:

...

2012. November elején 9 darab új HEROS AQUARIUS-X 7000 típusú vízszállító került átadásra.

 

 

Az országos tűzoltósági főfelügyelőség és a műszaki főosztály döntése alapján az alábbi település tűzoltósági kapnak új víz szállító járművet:

 

 • Szabolcs-Szatmár Bereg megye: Nyíregyháza Hivatásos Tűzoltóság
 • Csongrád megye: Hódmezővásárhely Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
 • Baranya megye: Szigetvári Hivatásos Tűzoltóság
 • Bács-Kiskun megye: Kecskemét Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
 • Heves megye: Eger Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
 • Borsod-Abaúj Zemplén megye: Kazincbarcikai Hivatásos Tűzoltóság
 • Pest megye: Gödöllő Hivatásos Tűzoltóság
 • Békés megye: Szeghalmi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
 • Nógrád megye: Salgótarján Hivatásos Tűzoltóság

 

Fotókkal hamarosan jelentkezünk!

 

Ha van saját fényképed, videód az új szerekről küld el nekünk és közzétesszük! Kép küldése facebookon vagy küld el űrlapunkon

 

Forrás: BM OKF

...

Hamarosan az utcákon láthatjuk az új rendőrautókat.

 

A rendőrség új járművekre írt ki beszerzést, így hamarosan (az Opel szerint már novemberben használatba vehetik a járműveket), új Opel Astra Classic járőröket láthatunk az utakon a Fordok helyett. Összesen 1250 darab járművet fognak szolgálatba állítani.

 

 

 

Az alábbi hírt az Opel honlapján olvashatjuk: "Az Opel bochumi gyárában útra készek az első magyar rendőrautók. A hófehér 1.6-os ötajtós Astra Classic gépkocsik rövidesen „szolgálatba állnak”, a rendőrségi felszerelés (fényhíd, matricázás, kommunikációs rendszer) már Budapesten kerül a kocsikra. Az 1.250 darabos megrendelés még bochumi mércével is jelentős, az Opel gyárában a megrendelés mielőbbi teljesítése miatt elhalasztották a cég 150 éves születésnapi megemlékezését, mert az munkaszünettel járt volna."

 

 

 

Fotókkal nemsokára jelentkezünk!

 

 

 

Ha van saját fényképed, videód az új autókról küld el nekünk és közzétesszük! Kép küldése facebookon vagy küld el űrlapunkon

 

 

 

(Illusztráció: vezess.hu)

...

Az Opelek után újabb autókat láthatunk majd az utcákon.

Az 1250 db. Opel autóknak még csak egy részét adták át, máris újabb hírek kerültek nyilvánosságra, mely szerint az Opelek mellett újra Skoda autókat is vásárol az ORFK.

 

Az iho.hu írása szerint további 500 db. Skoda Fabia Kombi kerül beszerzésre, mely ügyintézői feladatokat fog ellátni.

 

Terepjárók közül 4x4-es Skoda Yeti (lásd az illusztrációt) 1.6-os TDi változatban 380 db. kerül ki, további húsz pedig 1.6-os változatban kerül a megyei főkapitányságokra. Érdekesség, hogy ezek az autók szintén magyar vonatkoztatásúak hiszen a kocsikba kerülő turbó motor Győrből fog származni. Valószínűleg még idén láthatunk ezekből pár darabot.

 

 

A következő évben a határőrséghez is érkeznek új járművet, (melyről pontos darabszám nem áll rendelkezésre), ezek hőkamerás Schengen-buszok lesznek. Szintén 2013-ban jön majd 10-15 csapatszállító a KR-hez is. Ahogy érkeznek az új járművek, úgy folyamatosan vonják majd ki a forgalomból a korábbi Ford Focusokat, Skoda Fabiákat és Golfokat, valamint jövőre elbúcsúzhatunk az ősrégi csapatszállító IFA-któl is. Az új autók utolsó darabjai 2015 végén állhatnak csatasorba.

 

Fotó illusztráció és szöveg: iho.hu

...

Összesen 1750 gépkocsit - 1250 járőr- és 500 ügyintézői autót adtak át a nap folyamán.

Mint korábban hírt adtunk, hogy új Opelek és Skoda rendőrautók is átadásra kerülnek, melynek jelentős része a mai napon történt meg. Összesen 1750 autót adtak át, melyből 1250 járőr (Opel), 500 ügyintézői autó (Skoda) 6,8milliárd értékben.

Az átadás délelőtt kezdődött, melyen részt vett Dr. Pintés Sándor belügyminiszter, Dr. Hatala József r. altábornagy (ORFK), Lajtár József r. vezérőrnagy (ORFK gazdasági főigazgatója) és Dr. Balogh János r. dandártábornok (Készenléti Rendőrség parancsnoka).

Az autók kulcsait ünnepélyesen Kontrát Károly parlamenti államtitkár adta át. Az Opelek közül található fehér színű, illetve (az eddig megszokottól eltérően) szürke autó is, utóbbi a Készenléti Rendőrség járműparkját gazdagítja. A 2 márkán kívül 2 db. Mercedes Sprinterrel is gazdagodott a Készenléti Rendőrség járműparkja.

A járművek adatai:

 

 

Műszaki adatok:

Hengerűrtartalom: 1598 cm³
Teljesítmény: 85 kW, 116 LE
Saját tömeg: 1.290 kg
Össztömeg: 1.765 kg
Csomagtartó: 375 liter
Évjárat: 2012

 

Megkülönböztető jelzés adatai:

Fényhíd: Federal Signal Phoenix

Sziréna: Federal Signal As320

Kiegészítő: Federal Signal Vama Viper S2 single

 

A járművek szombattól állnak szolgálatba az ország különböző pontjain.

Az átadáson készült fotóink:

 

...

A mai napon összesen 11 db új hazai gyártású gépjárműfecskendő került átadásra, valamint 10 db KML-ADR.

Nem csak rendőrautók kerülnek átadásra, hanem  számos tűzoltóságnak is bővült a járműparkja.

A mai napon 2 db HEROS ICTUS 1000 könnyű kategóriájú gépjárműfecskendőt valamint 8 db HEROS AQUADUX X 2000 középkategóriájú gépjárműfecskendőt továbbá 10 db KML járműveket adtak át ünnepélyes keretek között az OKF telephelyén. Az Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség által a következő tűzoltóságoknál lesznek megtalálhatóak az új szerek:

HEROS ICTUS 1000: 

 • Budapest, VIII. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
 • Debrecen


HEROS AQUADUX X 2000:

 • Érd
 • Monor
 • Esztergom
 • Kiskőrös
 • Szendrő
 • Szeged
 • Kaposvár
 • Gyöngyös

Rába: Miskolc Hivatásos Tűzoltóság (tesztelés céljából)

 

Mercedes Benz Vario

 • Budapest

Land Rover:

 • Baranya megye
 • Békés megye
 • Csongrád megye
 • Heves megye
 • Jász-Nagykun-Szolnok megye
 • Nógrád megye
 • Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
 • Somogy megye
 • Tolna megye

Az új járművek egyébként magyar fejlesztésűek, melyek kialakítása úgy zajlott, hogy megfelelnek a hazai igényeknek.

Az átadás előtt Dr. Pintér Sándor belügyminiszter értékelte a katasztrófavédelem elmúlt évi munkáját valamint meghatározta az idei év feladatait, melyet elsőnek tekinthetett meg a sajtó. Az eseményen részt vettek a rendvédelmi és fegyveres szervek országos parancsnokai, valamint a Parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke. Az értékelést követően az új R13-as bevetési ruhákat tekinthette meg a sajtó.

 

Köszönjük az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, hogy jelen lehettünk az eseményen!

Az átadáson készült fotók:


...

Ezúttal terepjárókkal bővítik a járműparkot.

A napokban az ORFK nyílt közbeszerzést írt ki újabb rendőrautókra. Ezúttal kettős rendeltetésű terepjárókat vásárolnának, melyek járőr valamint terepjáróként funkcionálnak majd.

A mostani autókból összesen 45 darabot nettó 257,5 millió forintért vásárolnának. A pályázó cégeknek május 21-ig kell ajánlatot tenniük.

Mint korábban beszámoltunk róla, hogy több új járműbeszerzés is történt a rendőrségnél korábban Opel valamint Skoda márkákban.

 

Részletek az IHO weboldalán olvasható: Újabb rendőrautó-beszerzés

...

Pénteken 95 új autót adtak át, mely a július elsejétől induló e-útdíj rendszerben az ellenőrzést és a bírságolási feladatokat fogja ellátni.

 

Összesen 95 darab Skoda Octavia és Skoda Roomster autó került átadásra a XIII. kerületi Porsche Pest márkakereskedésben. Az autók kizárólag az
e-útdíj ellenőrzését fogják ellátni, járőrözési és egyéb tevékenységeket nem fog végezni.

 

 

 


A szóvivő kiemelte: az e-útdíj rendszerben az autópályakezelő 45 új mobil ellenőrző egysége segíti majd a díjköteles úthálózat folyamatos ellenőrzését, a hatósági feladatok támogatását.

A jogosulatlan úthasználókkal szembeni fellépés a rendőrség feladata lesz - hangsúlyozta. A szervezet ennek érdekében 50 mobil bírságoló egységet kapott; a járműveket pénteken adták át Budapesten.

 

Kibédi-Varga Lajos elmondta azt is, hogy jövő hétfőn, vagyis június 24-én elindul az e-útdíj regisztráció, az elektronikus útdíjszedési rendszerről tájékoztató honlap a http://www.hu-go.hu címen már működik.

A weboldalon lehet tájékozódni a díjköteles szakaszokról, a fedélzeti eszközökről, és díjkalkulátor is segíti a fuvarozókat - mondta a szóvivő.

 

 

 

Forrás: MTI


Vannak fotóid az autókról? Szívesen fogadjuk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. -re és mi közzétesszük!

...

48 új BMW rendőr motor több mint 300 millió Ft. értékben került ünnepélyes átadásra Budapesten a Készenléti Rendőrség udvarán.

 

Az átadás elején Antal Péter a Wallis Motor Duna Kft. ügyvezető igazgatója mondott beszédet aki elmondta, hogy 48 db BMW motorkerékpárt szállítottak több mint 300 millió forint értékben. Ezután Papp Károly r. vezérőrnagy, Országos Rendőrfőkapitány mondott beszédet. Elmondta, hogy a rendőrségi motorok világszínvonalúak, biztonságosak, megbízhatóak és hatékonyak. A Közlekedésrendészeti Szolgálat kapja a motorokat, akiknek így összesen 279 speciális, a rendőrségi feladatok ellátására felszerelt motorjuk van. A közlekedésrendészet mellett a motoros rendőrök védett delegációk kísérésében, rendezvények biztosításában is részt vesznek, továbbá az illegális migrációval szembeni rendőri fellépéskor is megjelennek - mondta a főkapitány.

A most beszerzett motorokkal együtt a rendőrségi motorok átlagéletkora 7 év lett.

 

2008 óta csökken a baleseti sérülések száma, azaz egyre jobb a közlekedésbiztonsági helyzet, ami egyrészt a jogszabályi változásoknak, az állampolgári fegyelemnek, és a rendőrségi közreműködésnek köszönhető. Ehhez járulnak hozzá nagy mértékben a motoros rendőrök. Ezt követően Papp Károly jelképesen átadta az indítókulcsot az állománynak, majd több motoros rendőrrel beszédbe elegyedett.

Az átadás végén a motorosok bemutatót tartottak a sajtó munkatársainak.

A motorok 900 valamint 1200 köbcentisek, melyek valamennyi Megyei Rendőr-főkapitányságon fognak szolgálatot ellátni.

 

Köszönjük szépen az Országos Rendőr-főkapitányságnak, hogy jelen lehettünk az eseményen, valamint köszönet illeti Csepregi Csillát (www.gyujtoforras.hu) aki tudósított nekünk az eseményről!

Galéria:

...

Hamarosan 178 új mentőautót kap az Országos Mentőszolgálat, több mint 20 mentőállomás épül, 60-at pedig felújítanak. A projektnek köszönhetően az ország 90 százalékán 15 percen belül megérkeznek majd a mentők a megadott címre - jelentette be az egészségügyi államtitkár kedden Kistarcsán.

Mint ahogyan korábban beszámoltuk a megkezdett mentőautó csere újabb szakaszhoz ért, - jelentette be a az az egészségügyi államtitkár a „mentőgyár,” azaz a Profile Vehicles Oy, kistarcsai telephelyén a mai napon.

 

Mint ahogyan ismertettük, a 178 új mentőgépjármű Kistarcsán készül majd, és 2014 nyár végéig kell az Országos Mentőszolgálatnak leszállítani. A flotta tartalmaz "B", "C" és "4x4"-es mentőket. A "B" mentők (128 db) rövid tengelytávú Volkswagen Crafterek és Mercedes Sprinterek lesznek vegyesen, míg a "C" (18 db) és "4x4"-es (32 db) járművek közép tengelytávú Mercedes Sprinterek. Az új mentők színe változatlanul marad kénsárga.

 

A mai tájékoztató szerint 2013. decemberében kezdik meg az új gépjárművek gyártását, ezután folyamatosan szállítják majd a mentőállomásokra.

Korábban megkerestük Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat Kommunikációs és PR igazgatóját, azonban kérdésünkre nem reagált, hogy mely állomásokat érinti az új járművek programja. Nem hivatalos forrásból azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Budapestet és Pest megyét nem érinti ez a fejlesztés.

...

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány, Miskolci szolgálata idén ünnepli 5. születésnapját, ennek alkalmából az Északi régióban új gyermek- mentőorvosi kocsit adtak át ünnepélyes keretek között.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány 1999. óta végzi életveszélyes és súlyos állapotú csecsemők és kisgyermekek helyszíni mentését és szállítását az Országos Mentőszolgálattal együttműködésben.

A Gyermekmentők eddigi az Északi régióban 5 év alatt 116. 903 km-t tettek meg, 4300 súlyos és életveszélyes állapotú gyermek ellátása valósult meg.

 

Az ünnepélyes átadás a Miskolci mentőállomáson zajlott le, melyet követően mentési bemutatót tartottak az érdeklődök részére.

 

Vannak fotóid az átadásról, esetleg az új autóról? Küld el nekünk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. -email címre és mi közzétesszük!


Köszönjük a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítványnak, hogy rendelkezésünkre bocsájtották a fotókat!

...

A Profile kistarcsai telephelyén jártunk, ahol épp a szlovákoknak szállítandó Volkswagen T5 Profile Neo típusú autók készülnek.

A mentőgyárban évente közel 250-300 darab mentőautó elkészítése zajlik, Európa számos, különböző országából érkeznek megrendelések. A fotóinkon épp a Szlovák "B" típusú autók készítése zajlik. A finn gyárat 1982-ben alapították, ahonnan járműveikből Szaúd-Arábiába, Kuvaitba és Kínába is szállítanak.

 

A kistarcsai üzemben a "B" és "C" típusú mentőautókkal foglalkoznak 2012 óta, eddig 260 hazai járművet szállítottak le (KIM valamint mentőgépkocsi). Ez a szám hamarosan -legkésőbb 2014 nyár végéig- 483-re emelkedhet, ugyanis decembertől megkezdődik az újabb autók gyártása az OMSZ-nak. (Továbbá 22 MOK is beszerzésre kerül.)

A Profile II által eddig készített autók megtekinthetőek a weboldalukon.

Képek:

Köszönjük a fotókat Benke Donát/2424.hu -nak!

...

A katasztrófavédelemnek feladatai végrehajtásához speciális járművekre és eszközökre van szüksége. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter a katasztrófavédelem területi szervei számára járműveket és technikai eszközöket, az önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületek számára pedig különböző technikai és védőeszközöket adott át.

Az ünnepélyes átadáson összesen harminc összkerékmeghajtású Skoda Yeti személygépkocsit, ezek minden megyei igazgatóságra kerülnek valamint 10 darab a Gazdasági Ellátó Központhoz került, hat felújított tűzoltógépjárművet, ezek Pécsre, Salgótarjánba, Győrbe, Szegedre, Miskolcra és Komárom-Esztergom megyébe kerülnek, öt mobil sugárfelderítő, melyek Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés és Csongrád megyébe, illetve központi készenlétbe kerülnek szolgálatba, egy lánctalpas járművet és négy olyan speciális gépjárművet adott át a belügyminiszter, amelyek az élet- és vagyonmentésen kívül a létfontosságú infrastruktúrákkal kapcsolatos balesetek esetén is bevethetők, ezek Komárom-Esztergom,  Pest és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe kerültek átadásra.

Az átadáson a miniszter a katasztrófavédelem rendszerének szerves részét képező, a hivatásos katasztrófavédelmi szervekkel szorosan együttműködő önkéntes tűzoltó egyesületek tűzoltótechnikai és védőeszközöket vehettek át, ezek együttes értéke 91 millió forint. Az egyesületek több mint 50 millió forint értékben vehettek át még speciális kézi rádiókat, amelyek a beavatkozási helyszínen zajló kommunikációt javítják. Az önkéntes tűzoltó egyesületek a nekik átadott eszközöket pályázati úton igényelték korábban. A pályázat biztosítja annak a lehetőségét is, hogy 120 önkéntes tűzoltó közlekedéspszichológiai vizsgálaton vegyen részt: ennek teljesítése az egyik alapfeltétele, hogy a tűzoltó gépjárműveken megkülönböztető jelzést lehessen használni.

Köszönjük az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, hogy jelen lehettünk az eseményen!