Ad
Ad
Ad
Átadások

Folyamatosan állnak szolgálatba az új rendőrautók

Mint ismeretes, 2014 év végén került átadásra 385 új rendőrségi gépjármű, 2015-ben további autók érkeznek, valamint a meglévők további felszerelést kapnakTöbben is érdeklődtek, hogy az új rendőrautók területi elosztásáról mit lehet tudni. Ebből kifolyólag megkerestük az Országos Rendőr- Főkapitányságot, ahonnan a következő válasz érkezett:

A központi költségvetésből vásárolt rendőrségi gépjárművek amortizációs csereként kerülnek elosztásra a megyei rendőr-főkapitányságok részére, mivel a jelenleg használatában lévő bérelt gépjárművek kivonásra kerülnek 2015. február végén. A decemberben átadott kontingensből 170 darab, a 2015. I. negyedévében érkező mennyiségből további 1180 darab gépjármű kerül a területi rendőri szervekhez.

Ezen kívül megtudtuk, hogy 15 autót kapott a Készenléti Rendőrség, valamint, hogy a 2014. december 23-án átadott gépjárművek közül a Külső Határok Alap finanszírozásában beszerzett 215 darab gépjárművet használja a rendőrség határrendészeti feladatok ellátásához.

A most átadott autókba is beszerelésre kerül a képfelvevőből, monitorból és számítógépből álló komplex ESR végponti rendszer, mely 2015. június 30-ig bezárólag fog megtörténni, ugyanakkor a költségvetési forrásból beszerzett 170 gépjármű ilyen rendszerrel nem kerül felszerelésre.

A gépjárművek szolgálati feladatra történő igénybevétele 2014. december 23-tól folyamatosan történik, tájékoztatta szerkesztőségünket az ORFK Sajtóosztálya. Weblapunk fotósa már több településen is készített felvételeket az új autókról Veszprém megyében.

Facebook Hozzászólások