Ad
Ad
Ad
Átadások

Felújított mentőállomást és új mentőgépkocsit adtak át Nyírlugoson

Csütörtök délelőtt felújított mentőállomást és mentőautót adtak át Nyírlugoson.

Nyírlugoson az önkormányzat közel 1 millió forintos támogatásából újították fel a mentőállomást. Az ünnepélyes átadásra és a TIOP 2.2.1 projekt által finanszírozott és szolgálatba állított új B típusú mentő gépkocsi bemutatására és felavatására csütörtök délelőtt került sor a polgármesteri hivatalban. ( Az eső miatt került itt megrendezésre az ünnepség. ) – tudósított róla a szabolcsvonulas.hu

Az eseményen részt vett Hovánszki György, Nyírlugos Város Polgármestere, Dr. Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és Dr. Pápai György az OMSZ Észak-Alföldi regionális orvos igazgatója.

( Nyírlugos Mentőállomás 1994. november 1-én indult 2 mentő gépkocsival, amelyből egyik 24 órás szolgálatban, a másik hétköznap 12 órás szolgálatban van. Közvetlen ellátási területükhöz 7 település tartozik, ahol kb. 20 ezer ember él. A mentőállomás éves szinten kb. 1700 főt részesít ellátásban. Nyírlugos Város Önkormányzat támogatásának köszönhetően közel 1 millió forintból megújult a gépkocsi mosó, a falak csempézésre kerültek, a világítás korszerűsítve lett, a kapcsolók, aljzatok vízhatlanra lettek kicserélve, szellőztető nyílás lett kiépítve, a szellőztetést, világítást elősegítendő 2 db ablak került beépítésre, illetve tisztító festés történt. )

Facebook Hozzászólások