Ad
Ad
Ad
Átadások

E-útdíj ellenörző járművek

Pénteken 95 új autót adtak át, mely a július elsejétől induló e-útdíj rendszerben az ellenőrzést és a bírságolási feladatokat fogja ellátni.

Összesen 95 darab Skoda Octavia és Skoda Roomster autó került átadásra a XIII. kerületi Porsche Pest márkakereskedésben. Az autók kizárólag az
e-útdíj ellenőrzését fogják ellátni, járőrözési és egyéb tevékenységeket nem fog végezni.A szóvivő kiemelte: az e-útdíj rendszerben az autópályakezelő 45 új mobil ellenőrző egysége segíti majd a díjköteles úthálózat folyamatos ellenőrzését, a hatósági feladatok támogatását.

A jogosulatlan úthasználókkal szembeni fellépés a rendőrség feladata lesz – hangsúlyozta. A szervezet ennek érdekében 50 mobil bírságoló egységet kapott; a járműveket pénteken adták át Budapesten.

Kibédi-Varga Lajos elmondta azt is, hogy jövő hétfőn, vagyis június 24-én elindul az e-útdíj regisztráció, az elektronikus útdíjszedési rendszerről tájékoztató honlap a http://www.hu-go.hu címen már működik.

A weboldalon lehet tájékozódni a díjköteles szakaszokról, a fedélzeti eszközökről, és díjkalkulátor is segíti a fuvarozókat – mondta a szóvivő.

Forrás: MTI

Facebook Hozzászólások