Ad
Ad
Ad
Hírek

A mentőknek is elkezdődött a nyári szezon

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei évben is megerősített szolgálatot lát el az Országos Mentőszolgálat a Balatonnál. Több mentőautó és plusz speciális mentőegységek dolgoznak a Balatonnál június 6 és augusztus vége között.

A június 19-én Balatonlellén tartott sajtótájékoztatón Czirner József az Országos Mentőszolgálat operatív igazgatója elmondta, a nyári időszakban 150 százalékkal nő az esetszám az átlaghoz képest, ezért rendszeresen megerősítik a terület mentőellátását. Több városban ideiglenes mentőállomást hoznak létre, növelik a mentőgépkocsik számát, és speciális mentőegységeket költöztetnek a Balaton mellé. Évek óta üzemeltet így Balatonvilágoson mentőmotort a Magyar Mentőmotor Alapítvány, orvossal vagy mentőtiszttel, és 8. éve indítja el gyermek mentőorvosi kocsiját a Magyar Gyermekmentő Alapítvány Balatonlellén, melyen a speciális gyermekmentő eszközök mellett, minden felnőtt ellátáshoz szükséges felszerelés megtalálható, így ne lepődjünk meg ha a Balaton partján segítség hívás után egy gyermekmentő érkezik meg először.

 

Az Országos Mentőszolgálattal közösen dolgozik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata is, így a szárazföldi egységek mellett 7 helyről vízen is érkezhet a szakszerű segítség, akár a vízen kerültünk bajba akár egy strandon. A szárazföldi és vízi egységeken felül Balatonfüreden és Sármelléken a megszokott módon, a nappali órákban mentőhelikopterekkel biztosítják a nyaralók és a környéken élők sürgősségi ellátását. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Mentőszolgálat együttműködési megállapodást kötött a Balatoni Hajózási Zrt.-vel, melynek értelmében a komphoz érkező mentőjárműveknek azonnal külön kompot állítanak hadrendbe(térítésmentesen), így segítve a mentőegységek két part közti mozgását.

Június 6-tól hétvégente, július 1-től pedig minden nap szolgálatban vannak a magas szintű mentőegységek a Balatonnál.

Facebook Hozzászólások