Ad
Ad
Ad
Átadások

A Csepeli Önkormányzat vásárolt életmentő felszerelést az életmentőknek

Csepel Önkormányzata egy új esetkocsit, különböző mentéstechnikai eszközöket vásárolt az Országos Mentőszolgálat csepeli mentőállomására, valamint egy-egy félautomata defibrillátort a rendőrség és a katasztrófavédelem számára.Október 4-én adták át a Csepeli Önkormányzat által vásárolt új Mercedes Sprinter mentőautót, továbbá a Katasztrófavédelemnek valamint a Rendőrségnek a félautomata defibrillátorokat. Csepel önkormányzata 28,8 millió forintból vásárolt új mentőautót az Országos Mentőszolgálat csepeli mentőállomásának, valamint olyan mentéstechnikai eszközöket, amelyeket sajnos pénz hiányában nem tudott a Mentőszolgálat beszerezni.

A támogatásként a mentőknek vásárolt kapnográf szenzoron, motoros szívón, perfúzoron túl a Rendőrség és a Katasztrófavédelem is egy-egy félautomata defibrillátoral (AED) gazdagodott. Ezek az életmentő eszközök Csepelen dolgozó tűzoltó, és rendőrautókban lesznek elhelyezve. A sajtótájékoztatón elmondták, a tűzoltókat és rendőröket felkészítették az AED használatára, és a Mentőszolgálat kapcsolatban lesz azokkal az autókkal amelyekben az AED elhelyezésre kerül. Szükség esetén akár ezeket az autókat is riasztani tudják egy esetleges újraélesztéshez, így amíg a mentő odaér a társszervek megkezdhetik az újraélesztést.

Az önkormányzat támogatásával így a csepeli mentőállomás egy korszerű, négy kerék meghajtású, új, „sárga” mentőautóval, és sok értékes mentéstechnikai eszközzel gyarapodott.

 

A sajtótájékoztatót követően kezdetét vette az Életmentő Napi kék lámpás felvonulás. Szirénázva gurultak vég Csepel utcáin a mentő, rendőr, és tűzoltó autók egészen a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontig, ahol mentési bemutató, rendőrkutyás bemutató, főzőverseny, és egy tucat „kékfény” várta az érdeklődőket. Sajnálatosan a nap esősen kezdődött, így szerkesztőségünk munkatársai sem maradtak szárazon. Jó volt látni, hogy az emberek gyakran a felháborodás és szitkozódás helyett mosolyogtak, integettek, fényképeztek, a felvonulókkal együtt örültek. A sporttelepre évre már folyt a főzőverseny, gyűltek az emberek, és az autók egymás mellé sorakoztak fel.

A mentési bemutatón a feltételezés szerint nagy vihar keletkezett minek következtében egy villám csapott egy focipályába. 2 embernek azonnal leállt keringése egy gyermekre rádőlt a focikapu és többen elájultak könnyebben sérültek, ők fej illetve karsérülést szenvedtek.

Facebook Hozzászólások