Ad
Ad
Ad
Átadások

385 új szolgálati jármű a rendőrségnek

Orbán Viktor miniszterelnök 385 új gépjárművet adott át a RendőrségnekTerepjáró képességű mikrobuszokat, járőr és bűnügyi személygépkocsikat adott át Orbán Viktor miniszterelnök 2014 december 23-án a Készenléti Rendőrség  Kerepesi úti objektumában a rendőrség országos szervezeti és területi vezetőinek. Az eseményen részt vett dr Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere  és Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány is.

A rendőrség megrendelésére gyártott Skoda, Mercedes és Audi típusú szolgálati gépjárművek mai  napon történt ünnepélyes átadása 2014-ben indult program első ütemeként, a központi költségvetés finanszírozásával (170 db), illetőleg az Európai Unió Külső Határok Alap támogatásával (215 db) valósul meg.

Az átadáson Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, hogy „3500 fővel megerősítették a rendőrséget, új pótlékot vezettek be a tiszthelyetteseknek, a rendőrök új ruhákat kaptak, a kedden átadott gépkocsikkal együtt pedig több mint 4600 új autóval bővült a rendőrség járműállománya.”

A kormányfő továbbá elmondta, hogy a most átadott gépkocsikkal együtt összesen 1587 járművet kap a rendőrség 2014-2015-ös évben. Kiemelte azt is, hogy az autók túlnyomó része hazánkban készült, a magyar emberek munkájának dicsősége.

Felidézte: egykor magyar rendőrök szovjet Zsigulikat vezetve üldözték a nyugati Mercedeseket, s az, hogy Ötvös Csöpi utolérte őket, sokkal inkább tűnt a forgatókönyvírók túlzásának, mint a valóság ábrázolásának. Ahogy a bajor rendőrök esetében természetes, hogy olyan BMW-ket hajtanak, amelyeket az utolsó csavarig bajorok készítettek, ma már az is természetes, hogy magyar rendőrök Magyarországon gyártott autókat használhatnak.

Az egyes területi rendőri szervek mobilitását szolgáló gépkocsi-park a beszerzés további ütemeiben 2015 első negyedévében újabb járművekkel bővül a központi költségvetés további 1180, míg az uniós forrás 22 darab autót biztosít.

A Készenléti Rendőrség alakulóterén felsorakoztatott járőr gépkocsikat – a korábbi beszerzésektől eltérően – speciális rendészeti felszerelési csomaggal, lövedékálló mellénytárolóval, LED technológiás elemlámpával és töltővel, kiegészítő megkülönböztető jelzéssel látták el, a szélvédőket hővédelemmel bíró biztonsági és sötétítő fóliával vonták be.

A 9.4 milliárd forint összértékű járművek valamennyi területi rendőri szerv munkáját hivatottak szolgálni, támogatják a Készenléti Rendőrség, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, a budapesti és a megyei rendőr-főkapitányságok, valamint a külső határos megyék határrendészeti kirendeltségeinek feladatellátását.

Az ünnepélyes átadást követően Orbán Viktor egy új rendőrautót is kipróbált, ezt követően a sajtó képviselői is megtekinthették az új autókat.

Facebook Hozzászólások