Ad
Ad
Ad
Beszerzések

178 új mentőgépkocsit kap a mentőszolgálat

Hamarosan 178 új mentőautót kap az Országos Mentőszolgálat, több mint 20 mentőállomás épül, 60-at pedig felújítanak. A projektnek köszönhetően az ország 90 százalékán 15 percen belül megérkeznek majd a mentők a megadott címre – jelentette be az egészségügyi államtitkár kedden Kistarcsán.

Mint ahogyan korábban beszámoltuk a megkezdett mentőautó csere újabb szakaszhoz ért, – jelentette be a az az egészségügyi államtitkár a „mentőgyár,” azaz a Profile Vehicles Oy, kistarcsai telephelyén a mai napon.

Mint ahogyan ismertettük, a 178 új mentőgépjármű Kistarcsán készül majd, és 2014 nyár végéig kell az Országos Mentőszolgálatnak leszállítani. A flotta tartalmaz „B”, „C” és „4×4”-es mentőket. A „B” mentők (128 db) rövid tengelytávú Volkswagen Crafterek és Mercedes Sprinterek lesznek vegyesen, míg a „C” (18 db) és „4×4”-es (32 db) járművek közép tengelytávú Mercedes Sprinterek. Az új mentők színe változatlanul marad kénsárga.

A mai tájékoztató szerint 2013. decemberében kezdik meg az új gépjárművek gyártását, ezután folyamatosan szállítják majd a mentőállomásokra.

Korábban megkerestük Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat Kommunikációs és PR igazgatóját, azonban kérdésünkre nem reagált, hogy mely állomásokat érinti az új járművek programja. Nem hivatalos forrásból azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Budapestet és Pest megyét nem érinti ez a fejlesztés.

Facebook Hozzászólások